Zboruri mai ieftine de 1 Mai: Prețurile biletelor de avion scad cu până la 20%

„Mini-vacanţa de 1 Mai rămâne şi în acest an un reper important în calendarul de vacanţă al românilor, fiind ocazia perfectă de a se deconecta de rutina zilnică şi de a-şi încărca bateriile. Deşi nu s-a suprapus cu alte sărbători legale, cum a fost cazul anului trecut, când a coincis cu Paştele, mulţi au ales să profite din plin de această perioadă şi au preferat escapadele accesibile în marile oraşe europene”, se arată în comunicatul companiei, citat de Agerpres.

Potrivit datelor Vola, românii au optat pentru zborurile low-cost, fără bagaj de cală, caracteristice vacanţelor scurte, planificate eficient. Aceştia au ales să-şi petreacă mini-vacanţa de 1 Mai în marile oraşe din Europa. Astfel, Londra, Paris, Roma sau Viena s-au aflat în topul destinaţiilor alese, fiind variante uşor accesibile prin zboruri low-cost şi curse directe.

„Anul acesta, mini-vacanţa de 1 Mai pare a fi influenţată şi de contextul electoral, respectiv de primul tur al alegerilor prezidenţiale. În mod obişnuit, românii aleg zboruri de retur cât mai târzii pentru a profita la maximum de timpul petrecut la destinaţie, însă, de data aceasta, observăm că multe zboruri de întoarcere sunt programate în prima parte a zilei de duminică, 4 mai. Este posibil ca mulţi dintre ei să îşi fi planificat vacanţele astfel încât să poată reveni la timp în ţară pentru a vota”, a explicat directorul de marketing al Vola.ro, Claudia Tocilă.

De asemenea, nu s-au remarcat preferinţe pentru destinaţiile atipice sau exotice, semn că românii au ales să se concentreze pe destinaţiile clasice, sigure şi accesibile, care oferă o experienţă completă într-un timp relativ scurt.

Preţul mediu al unei rezervări pentru această perioadă a fost de 239 de euro, cu 20% mai mic decât anul trecut, când 1 Mai s-a suprapus cu sărbătorile pascale, iar cererea a fost semnificativ mai mare. Cel mai ieftin bilet de avion vândut a costat 37 de euro, către Bologna, oraş italian ideal pentru un city-break. În schimb, cel mai scump bilet a fost înregistrat pe ruta Bucureşti-Paris, pe aeroportul Charles de Gaulle, cu un preţ de 860 de euro.

În ceea ce priveşte rezervările, 42% dintre români şi-au achiziţionat biletele cu mai puţin de o lună înainte de plecare, semn că mini-vacanţa de 1 Mai a fost pentru mulţi o decizie de moment. Astfel, românii îşi planifică vacanţele într-un mod tot mai eficient: aleg zboruri ieftine, rezervate cât mai aproape de data plecării, pentru a maximiza experienţa cu costuri mici.

Cererea pentru locurile alăturate a crescut

Un alt indicator relevant privind comportamentul de călătorie al românilor în vacanţa de 1 Mai este cel legat de serviciile adiţionale alese. În comparaţie cu anul trecut, cererea pentru locurile alăturate a crescut cu 38%. Românii pun accentul pe confortul din timpul zborului şi încearcă să aibă o experienţă cât mai plăcută, chiar şi pe distanţe relativ scurte.

În plus, opţiunile pentru îmbarcarea prioritară şi bagajul de mână au crescut şi ele cu 9%, ceea ce sugerează o preferinţă pentru un check-in cât mai rapid şi eficient. La polul opus, numărul celor care au adăugat un bagaj de cală a scăzut semnificativ, cu 28% faţă de anul 2024. Dacă anul trecut turiştii au avut la dispoziţie mai multe zile de vacanţă şi, implicit, au avut nevoie de un bagaj mai mare, anul acesta doar 10% dintre rezervări au inclus un bagaj de cală.

Vola este lider de piaţă în România, compania având o prezenţă puternică şi în Polonia, Bulgaria şi Moldova. De la înfiinţarea din 2007, Vola a înregistrat o creştere rapidă, extinzându-şi constant atât cifra de afaceri, cât şi numărul de angajaţi şi clienţi.

Vola oferă o gamă completă de servicii de turism pentru persoane fizice şi companii, inclusiv rezervări de bilete de avion, opţiuni de bilete rambursabile, hoteluri, vacanţe, asigurări de călătorie. În ultimii ani, compania s-a concentrat pe dezvoltarea unor servicii fintech inovatoare, cum ar fi Fast Refund, Trip Protect şi Flex, menite să protejeze clienţii de incertitudinea călătoriilor.

Sursa: www.stiripesurse.ro

O expertă în comunicare aruncă în aer anularea alegerilor: Tu, CSAT, ești un pericol! Se știa de acțiunile rusești

În coada Europei: Românii și bulgarii, cei mai expuși riscului de sărăcie și excluziune socială