Robinhood lansează transferuri de criptomonede în Europa în timp ce impulsionează expansiunea în străinătate

Platforma de investiţii pentru persoane fizice Robinhood a anunţat marţi că oferă clienţilor din Europa posibilitatea de a transfera criptomonede în şi din aplicaţia sa, extinzându-şi capacităţile de produs în regiune, pe măsură ce continuă expansiunea internaţională, transmite CNBC.

Într-o postare pe blog de marţi, compania a spus că va permite clienţilor din Uniunea Europeană să depună şi să retragă peste 20 de monede digitale prin intermediul platformei sale, inclusiv bitcoin, ethereum, solana şi moneda USD.

”Mişcarea oferă în mod eficient utilizatorilor europeni ai Robinhood capacitatea de a ”auto-gestiona” active – ceea ce înseamnă că, în loc să vă încredinţaţi criptomoneda unei platforme terţe, puteţi, în schimb, să preluaţi proprietatea asupra acesteia într-un portofel deţinut în întregime, în care se află fondurile dumneavoastră”, a spus compania.

În decembrie anul trecut, Robinhood şi-a lansat pentru prima dată serviciul său de tranzacţionare cripto, Robinhood Crypto, în UE.

Serviciul le-a permis utilizatorilor să cumpere şi să vândă criptomonede, dar nu să le mute departe de platformă, fie către o altă platformă terţă parte, fie către propriul portofel cu auto-gestionare.

Johann Kerbrat, directorul general al diviziei de cripto a Robinhood, a declarat pentru CNBC că în opinia sa UE are potenţialul de a deveni o piaţă atractivă pentru monedele digitale, datorită reglementărilor prietenoase cu criptomonedele adoptate de bloc.

”UE poate deveni o piaţă foarte atractivă anul viitor”, a spus Kerbrat într-un interviu. El a subliniat regulamentul de referinţă al UE privind pieţele de cripto-active (MiCA), care stabileşte reguli armonizate pentru sectorul cripto în toate cele 27 de state membre ale blocului.

Odată ce MiCA va fi pe deplin în vigoare, a spus Kerbrat, fiecare ţară din UE va intra sub acelaşi regim unificat.

”În ceea ce priveşte piaţa totală adresabilă, [UE] este la fel de mare ca şi SUA”, a spus el pentru CNBC, adăugând: ”Este cu siguranţă o piaţă interesantă pentru noi”.

Robinhood a adăugat că, pentru o perioadă limitată de timp, compania va oferi clienţilor europeni posibilitatea de a obţine înapoi 1% din valoarea jetoanelor depuse pe platforma sa sub forma criptomonedei echivalente pe care o transferă în Robinhood.

Robinhood lansează noi funcţii în UE într-un moment în care firmele cripto din SUA se luptă cu autorităţile de reglementare acasă.

În SUA, Comisia pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) a dat în judecată mai multe companii, inclusiv Coinbase, Binance şi Ripple, pentru pretenţii că toate tranzacţionează cu titluri neînregistrate.

Fiecare dintre platforme a contestat acuzaţiile SEC, stipulând că jetoanele comercializate şi vândute pe platformele lor nu se califică drept valori mobiliare care ar trebui înregistrate la agenţie.

 

Se schimbă harta Europei: Două țări au decis să-și schimbe granița dintr-un motiv neașteptat

Magistraţii au emis mandat de arestare preventivă pe numele tinerei care a tâlhărit un minor